Pioniers in Groen

22-08-2024

Op donderdag 4 juli organiseerde Stadswerk de bijeenkomst Pionier in Groen: natuurinclusief en ecologisch in het kloppende hart van de biobased economy: het Biosintrum.

We trapte af met Petra Boorsma, directeur bij het Biosintrum, die ons alles vertelde over deze unieke locatie. Het gebouw is een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. 

Vervolgens nam Hilda Feenstra, duurzaamheidsexpert en verbonden aan het Friese Herstelprogramma Biodiversiteit, ons mee in het thema Natuurinclusief werken. We ontdekte wat dit inhoudt, hoe dit zich vertaalt naar ons werk in de fysieke leefomgeving, en waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst. Haar presentatie kunt u hier nalezen.

Na deze boeiende sessie gingen we onder leiding van Jos van den Akker, ecologisch hovenier, op ontdekkingstocht. Van de bijzondere tuin bij het Biosintrum tot een ecologisch ingericht schoolplein en een bezoek aan de ecologische hovenier.

We sloten de middag af bij het Biosintrum met een gezellige borrel, waar de gelegenheid was om na te praten en te netwerken.

Bekijk ook

Cookie-instellingen