Circulaire economie in de fysieke leefomgeving

Ingeborg Berger (Programmamanager Rotterdam Circulair, gemeente Rotterdam) voor het 'Drijvend paviljoen', een duurzaam pand en een blikvanger in de Rijnhaven

Werken aan een circulaire economie en duurzame oplossingen creëren, is de komende jaren een belangrijk thema. Gemeenten, bedrijven en bewoners maken werk van circulair bijvoorbeeld het hergebruiken van materialen en gebouwen, nieuwe vormen van afvalinzameling, energievoorziening en met allerlei oplossingen voor het mobiliteitsvraagstuk.

Regionale werkbijeenkomsten
Stadswerk en de NVRD organiseren in 2017 samen regionale werkbijeenkomsten waarbij we concrete stappen willen zetten rondom circulaire economie en de inrichting en beheer van de openbare ruimte. Met deze bijeenkomsten willen we inspireren, laten zien welke voorbeelden er al zijn en samen op zoek gaan naar kansen. Verschillende experts geven antwoord op vragen als: waar staat Nederland als het gaat om circulaire economie? Hoe ontwikkel je in een gemeente samen een visie om de circulaire droom waar te maken? En hoe geef je circulaire economie een plek in contracteren en aanbestedingen? Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor gemeenteambtenaren betrokken bij openbare ruimte, afval, duurzaamheid en inkoop, aannemers die werk uitvoeren in opdracht van gemeenten en afvalbedrijven.

Zo waren we al te gast in Apeldoorn en Nijmegen. Kijk in onze agenda wanneer we bij u in de buurt komen.

Stadswerkmagazine
In Stadswerkmagazine publiceren we regelmatig artikelen op dit thema. Hier vindt u een selectie van de artikelen over circulaire economie uit Stadswerkmagazine terug. Daarnaast bracht Stadswerk in 2016 een special uit over circulaire economie. Hierin staan onder andere interviews met Thomas Rau en Jan Rotmans. U kunt de special hier digitaal bekijken.

Meer weten?
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag of bijdrage, neem dan contact op met Stadswerk via Anneloes Voorberg, anneloes.voorberg@stadswerk.nl of 0318-692721.