Stadswerk tipt: Cursus Klimaatadaptatie - early-bird fee

12-07-2024

De inschrijving voor de nieuwe reeks Cursus Klimaatadaptatie is geopend, profiteer van de early-bird fee! Startdatum: 7 november 2024

Ons Cursus Stedelijke Klimaatadaptatie heeft een inspirerend en praktijkgericht programma speciaal ontwikkeld voor professionals werkzaam aan ruimtelijke opgaves bij Nederlandse gemeenten en waterschappen.

5 cursusdagen (verspreid over 2 maanden) waarin steeds andere thema’s centraal staan: klimaatverandering / wateroverlast / droogte / hitte / waterveiligheid / maatschappelijke kosten-baten / integraal klimaatbestendig stedelijk ontwerp.

De cursus bevat theoriesessies, individuele opdrachten, groepsopdrachten, excursies en eindpresentaties en zal plaatsvinden in Amsterdam.

Meer informatie en inschrijving ga naar https://www.hva.nl/cursussen/klimaatadaptatie en kijk naar onze introvideo: https://youtu.be/qVhQjnncv0I?feature=shared

 

Workshop Klimaatdata: gebruik en interpretatie (11 november 2024)
Deze nieuwe workshop is een introductie in de wereld van klimaatdata. Je krijgt een overzicht van de verschillende typen klimaatdatasets en hun voor- en nadelen. Daarnaast leer je verschillende vaardigheden om de data te analyseren, te begrijpen en effectief te gebruiken. Ook is er aandacht voor de manier waarop klimaatinformatie kan worden gepresenteerd en hoe de presentatie invloed kan hebben op de al dan niet juiste interpretatie en de daaropvolgende beslissingen en (lokaal) beleid.

De komende thema’s komen aan bod:

  • Typen klimaatdata en de voor- en nadelen
  • Toegang tot klimaatdata en tools voor analyse
  • Uitdagingen bij het gebruik en interpretatie van klimaatdata
  • Omgaan met onzekerheden en scenario’s
  • Communiceren over klimaatverandering & klimaatdata

De workshop bestaat uit zelfstudie via microlearning modules (als voorbereiding), praktijkgerichte theoriesessies aangevuld met individuele en groepsopdrachten (toegang en analyse van klimaatinformatie m.b.v. de Climate Explorer).

Meer informatie en inschrijving: https://www.hva.nl/cursussen/klimaatdata-gebruik-en-interpretatie

Bekijk ook

Cookie-instellingen