Rapport Aanpak Aziatische Duizendknoop

08-02-2018 2974 keer bekeken 0 reacties

In 2013 is Probos de landelijke praktijkproef bestrijding duizendknoop gestart om meerjarig onderzoek te doen naar kostenefficiëntie en effectiviteit van een aantal bestrijdingsmethoden. Nu is er inzicht in welke methoden het meest efficiënt zijn voor de bestrijding van Aziatische Duizendknopen.  

Op ongeveer 120 locaties zijn gedurende 4 groeiseizoenen zeven bestrijdingsmethoden en varianten daarop getest.

Lange adem
Dit rapport bevat de resultaten van de bestrijdingsmethoden en maakt inzichtelijk welke methoden het meest effectief en kostenefficiënt zijn. Eén van de conclusies is dat het bestrijden een proces van de lange adem is, waarbij de energievoorraad van duizendknoop moet worden uitgeput. Bij Japanse duizendknoop die pollen vormt, lijkt het daarom verstandig op groeilocaties die al lang bestaan eerst de pollen machinaal te verwijderen en vervolgens één van de bestrijdingsmethoden toe te passen. Met het verwijderen van de pollen wordt namelijk meteen een grote hap uit de energievoorraad genomen.

Meer informatie
Het gehele rapport kunt u hier downloaden. Weten wat Stadswerk doet rondom invasieve exoten? Klik dan hier.

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen