Stadswerk tipt: uitnodiging webinar Integraal ontwerpen openbare ruimte 25 juni

08-06-2020

Hoe ontwerpen we een ondergrond die bestendig is tegen de gevolgen van de klimaatverandering en de verdichting? Voor een antwoord op deze vraagstukken werkte de gemeente Amsterdam aan een ontwerpmethode van de openbare ruimte. Het resultaat: een integrale ontwerpmethode gevat in een boek.

De gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en duurzaamheid, nodigt jullie van harte uit voor de webinar Integraal ontwerpen openbare ruimte op 25 juni 2020. De afgelopen twee jaar heeft de gemeente Amsterdam in samenwerking met verschillende partners gewerkt aan een nieuwe ontwerpmethode van de openbare ruimte. Het resultaat: een integrale ontwerpmethode gevat in een boek. Tijdens de webinar wordt het boek gepresenteerd, toegelicht door de initiatiefnemers en in ontvangst genomen door bekende vakgenoten vanuit het ruimtelijk domein.

Waarom een nieuwe methode?  
Amsterdam en medesteden groeien. Stedelijke groei zorgt voor uitdagingen. Er wordt met hogere dichtheden gebouwd, de energievoorziening wordt complexer en de regenwaterafvoer en hittestress vragen om innovatieve en duurzame oplossingen. Amsterdam werkt daarom met partners aan een nieuwe manier van gebiedsontwikkeling: een nieuwe integrale ontwerpmethode voor de openbare ruimte.

Wat houdt de methode in?
In de nieuwe manier van ontwerpen staan de ondergrond en een meervoudig functiegebruik voorop. Bij het ontwerpen en het inrichten van de stad, is het van belang dat er uitvoerig gekeken wordt naar de fysieke mogelijkheden van de openbare ruimte en haar ondergrond. Het genoemde streven is daarom een meer integrale samenwerking waarbij de focus ligt op duurzame, toekomstbestendige uitkomsten. Op de korte termijn wordt landelijk samenwerking opgezocht om deze ontwerpmethode leidend te maken voor grootstedelijke gebiedsontwikkeling.

Vers van de pers: boekpresentatie
De webinar gaat over de integrale ontwerpmethode openbare ruimte, waarbij het boek centraal staat. De opname vindt plaats in de studio van Pakhuis de Zwijger - New Metropolis in Amsterdam Zuidoost en kunt u live streamen vanuit uw woon- of werkomgeving.

Praktisch
Datum:                25 juni 2020
Tijd:                     15.00 – 17.00
Programma:      Je vindt het programma hier.
Waar:                  Je vindt de uitzending op deze pagina
Vragen:               Neem contact op via dit e-mailadres

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen