Klimaatreis Kopenhagen voor bestuurders

17-12-2018 0 reacties

Stadswerk en GDO organiseren, samen met de Nederlandse ambassade, de Kopenhaagse klimaatburgemeester en andere partners, een aantrekkelijk werkbezoek voor bestuurders  aan Kopenhagen. Het is een inspirerende hoofdstad, die niet ‘af’ is, maar waar steeds nieuwe oplossingen en initiatieven ontstaan.

De gemeente Kopenhagen zet de deur voor de Nederlandse bestuurders open en laat duurzame oplossingen in de openbare ruimte zien. Als deelnemer bekijkt u maatregelen voor waterbeheersing en het tegengaan van wateroverlast en ziet u innovaties in de groene leefruimte. Ook schenken we aandacht aan participatie en de bestuurlijke aanpak: hoe pakt Kopenhagen participatie op in relatie tot bijvoorbeeld klimaatmaatregelen?

Lange adem
Interessant is ook de Deense filosofie over de samenwerking tussen coalitie en oppositie; wat kunnen we in Nederland leren van het Deense politiek proces? Hoe hebben de Denen in hun energietransitie dossier “de lange adem” weten te behouden? Er wordt immers al sinds de eerste oliecrisis gewerkt aan deze transitie. Daarnaast zullen we ook fietsmobiliteitsvraagstukken agenderen in zowel de Deense als de Nederlandse context. In 2017 organiseerde Stadswerk een eerste Klimaatreis naar Kopenhagen. De 35 deelnemers waardeerden deze reis met een 8,6 gemiddeld. Tijdens deze studiereis voor bestuurders mikken we meer op het uitwisselen dan op het “consumeren” van kennis. Dat betekent dan uiteraard ook wat voor de Nederlandse delegatie. We nemen kennis mee en presenteren die aan onze Deense collega’s. Hier vindt u ons reisprogramma in aanbouw.

Vervoer klimaatbewust
Anno 2019 willen we deze  klimaatreis naar Kopenhagen niet per vliegtuig aanbieden, hoewel dit de snelste en goedkoopste optie is. Vanuit klimaat- en duurzaamheidsoverwegingen bieden we vervoer per luxe touringcar aan. Tijdens de heenreis zullen we in de bus voorbereidende videopresentaties vertonen, zodat ook de reistijd een inhoudelijk toegevoegde waarde heeft. De terugreis benutten we om reisimpressies te verzamelen en bundelen.

Heeft u interesse? Meld u voor 15 januari aan met korting
Wij bieden deze reis bij inschrijving voor 15 januari 2019 aan voor € 995,00 (exclusief BTW), daarna bedragen de kosten € 1195,00  In deze prijs zijn inbegrepen: drie hotelovernachtingen (eenpersoonskamer met eigen douche, inclusief ontbijt), lunchkosten, kosten voor sprekers, excursies en vervoer. Dinerkosten zijn voor eigen rekening. Het hotel ligt aan de rand van het stadscentrum van Kopenhagen. U kunt uw verblijf desgewenst verlengen. Wij zijn u daarbij graag behulpzaam.

Verzeker u van een plaats en mail naar info@stadswerk.nl.
Het deelnemersaantal voor deze reis is beperkt tot maximaal 24.

0  reacties