Dit nummer

Stadswerk Magazine 06 - 2017

Themanummer Fietsen

De fiets is de laatste jaren in opmars. De tweewieler (of allerlei afgeleiden daarvan) wordt naar verhouding steeds vaker gebruikt. De doorbraak van de elektrische fiets heeft bovendien de actieradius aanzienlijk vergroot, waardoor het bijvoorbeeld ook een serieus alternatief voor de auto is geworden bij woon-werkverkeer.

 

Veel gemeenten hebben dat in de gaten en geven de fietser ruim baan. Niet alleen omdat er kennelijk een behoefte bestaat, maar ook omdat het aan veel beleidsdoelstellingen een positieve bijdrage levert. Er wordt in dat verband wel gesproken van de vijf G's: Gemakkelijk, Goedkoop, Groen, Gezond en Gezellig. Daar wil iedere gemeente wel ietsje meer van toch?

 

In dit themanummer van Stadswerk magazine laten we zien wat er komt kijken bij fietsvriendelijk beleid en wat het oplevert. Er is aandacht voor snelfietsroutes, fietsparkeren, maar ook de (positieve) sociale impact van fietsen, en we laten diverse steden in binnen- en buitenland de revu passeren die stevig aan de weg timmeren.

 

Fietsen past goed bij de inrichting van onze steden en dorpen, al is er wel een omslag nodig in denken en doen en zijn heldere keuzes nodig. Stadswerk magazine laat zien hoe het kan.

 

Publicatiedatum Stadswerk magazine nr. 06, 2017: 11 juli 2017

 

Copehagenize Cycle Chic: er stijlvol uitzien op je fiets. (foto; heb@/Wikimedia Commons)